Hem » Blogg » Beste Tricepsstang 2024 » Fakta & Test

Beste Tricepsstang 2024 » Fakta & Test

Kunne du tenke deg å variere treningen din og er ute etter en så høy treningseffekt som overhodet mulig? Da bør du kanskje teste en tricepsstang. Utenom ulike tricepsøvelser kan stangen brukes til øvelser som hammercurls eller stangroing med nøytralt grep.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en tricepsstang?

Det kan også kalles tricep bar og er en litt mindre vektstang med to parallelle grep. Parallelle grep muliggjør er nøytralt grep, som minsker belastningen på håndleddene. Et nøytralt grep gjør også at litt andre muskler får jobbe enn ved øvelser med en rett stang.

Tricepsstangen er populær for tricepsøvelser som tricepsextensions bak hodet, liggende på en benk eller rett på gulvet. Den kan også brukes til mange andre styrkeøvelser, som benkpress med nøytralt grep eller stangroing med nøytralt grep.

Sånn bruker du den

Med en tricepsstang kan du gjøre mange ulike tricepsøvelser. Kanskje den vanligste er tricepsextension bak hodet, liggende på en benk eller rett på gulvet. En annen populær øvelse med stangen er vanlige curls, det vil si en bicepsøvelse.

Vanlige triceps- og bicepsøvelser med tricepsstang:

  • French-press
  • Skull-crushers
  • Hammercurls

Den kan også brukes til å gjøre vanlige press med, liggende eller stående. Eller hvorfor ikke ro?

Andre øvelser å teste er:

  • Benkpress med nøytralt grep
  • Stangroing med nøytralt grep

Toppliste

Vi har laget en toppliste med de beste tricepsstengene ifølge oss. Begge er fra Abilica. Den største forskjellen er diameteren på stangendene, der den ene er på 50mm og den andre er på 25mm. Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

#1 Abilica Tricepsstang, 50mm

Triceps stang fra abilica 50 mm

Dette er en behagelig tricepsstang for internasjonale (50mm) vektskiver. Fjærlås følger med. Stangen veier 10kg og har ruglete håndtak for best grep. Ettersom stangen har et smalt grep passer den også for eksempel til bicepscurls.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten

Ta gjerne en titt på en annen virkelig god toppmodell: Olympisk tricepsstang fra JTC Power på Sportgymbutikken!

#2 Abilica Tricepsstang, 25mm

Beste tricepsstang 25 mm

Også dette er en spesialvektstang til tricepstrening fra Abilica. Ettersom stangendene er 25mm i diameter passer den til bruk av skolevekter. Fjærlås følger med. Stangen veier 7kg og tåler en maksbelastning på 120kg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

OBS! Utsolgt hos Gymgrossisten 2022-02-28

Fordeler

En tricepsstang er kanskje ikke den aller mest nødvendige vektstangen i et treningssenter, men er veldig verdsatt av de som er ute etter litt variasjon.

Stangens to parallelle håndtak gir mulighet for et nøytralt grep under øvelsene. Dette minsker belastningen på håndleddene og gir en behagelig bevegelse for dem. Dette reduserer opplevelsen av eller risikoen for smerte under trening med tunge vekter. Et nøytralt grep kan også være en fordel for muskelkontakt og treningseffekt.

Se gjerne også på EZ Stangen som også passer bra til flere tricepsøvelser.

Oppdatert 28-12-2022