Hem » Blogg » Beste Stående Boksesekk 2024 » Guide & Test

Beste Stående Boksesekk 2024 » Guide & Test

Er du ute etter en boksesekk, men har ikke mulighet til å henge den opp? Du trenger ikke å henge opp en stående boksesekk, som er fint for deg som ikke vil eller kan gjøre skader på tak og vegger. Dette er en treningspartner som står klar for det meste.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Boksesekk

Best i Test – Hammer Boxing Boksesekk

Hva er en stående boksesekk?

En boksesekk er en tung sekk som du slår og sparker mot når du bokser eller utøver andre kampsporter. Den frittstående varianten, også kalt for pedestal bag eller tower bag, står av seg selv i stedet for å henge fra taket.

Fordeler

stående boksesekk trening

Om du ikke har mulighet til å henge opp sekken din i taket, er en stående boksesekk det perfekte valget. Du slipper å gjøre skader på tak og vegger. Dessuten kan du fint flytte på den stående boksesekken, selv om den er tung. Da kan du også sette den vekk om du har liten plass.

Ulempen er at en stående boksesekk ofte er dyrere enn hengende sekker. En annen ulempe er at den ikke alltid er fullt like stabil som en hengende sekk. Tipset vårt er å kjøpe en tung sekk eller en sekk du kan fylle opp selv, for å få en boksesekk som står stødig.

Kjøpeguide

Siden en stående boksesekk er et ganske dyrt treningsredskap er det fullt forståelig at du vil finne en boksesekk som passer til nettopp deg og dine behov før du slår til – bokstavelig talt.

Det som skiller de forskjellige produsentenes modeller er til dels diameteren og utformingen på gulvplaten, muligheten til å fylle sekken med sand eller annet materiale. Det vi synes er viktigst er at du finner en sekk som kan stå stødig. Ellers risikerer du å skade deg, og at treningen ikke blir effektiv. Jo tyngre sekken er, jo mer stabil er den.

Når du har bestemt deg for at den stående boksesekken er bra har du sannsynligvis allerede lurt på alternativene, nemlig å kjøpe et boksestativ eller en løs boksedukke, en såkalt “Poor Bob” (Body Opponent Bag).

Boksestativet er et stort stativ på over to meter som du kan henge opp en boksesekk i uten å borre hull i tak eller vegger. Ulempen med denne løsningen er at den tar betydelig mer plass enn en stående boksesekk. Selv om en hengende boksesekk ofte er billigere enn en frittstående, koster stativet også penger. Det gjør at du mest sannsynligvis havner på omtrent det samme beløpet til slutt uansett.

En “Poor Bob” er en variant av en stående boksesekk, som ligner på en menneskelig motstander. Kanskje bra for å øke treningsmotivasjonen?

Toppliste stående boksesekker

Nedenfor har vi listet opp de beste stående boksesekkene på markedet, ifølge oss. Det vi har gått ut i fra er andre “best i tester”, anmeldelser og omtaler fra forskjellige brukere. Vi har også sett på treningsmaskinens prestasjon, funksjoner, kvalitet og pris.

Best i Test
HAMMER BOXING Stående boksesekk Impact Punch
9.7/10Our Score

Vi tror

HAMMER BOXING Stående boksesekk Impact Punch er en høykvalitativ stående boksesekk som har mottatt mye positiv tilbakemelding fra brukere. Mange setter pris på at sekken er stabilt festet i gulvet og har høy tålegrense, noe som gjør at den kan brukes av både nybegynnere og profesjonelle.

Fordeler:

 • Stabilt festet i gulvet
 • Høy tålegrense
 • Egner seg for både nybegynnere og profesjonelle


Ulemper:

 • Kan være ganske tung og vanskelig å flytte på
 • Relativt dyr sammenlignet med andre boksesekker på markedet

 

Spesifikasjon:

190cm (høyde)  85 kg  Gummi og stål

Til slutt er HAMMER BOXING Stående boksesekk Impact Punch en fremragende investering for den som ønsker en høykvalitativ boksesekk som vil vare lenge. Selv om den kan være litt dyrere enn noen andre alternativer på markedet, er den definitivt verdt pengene på grunn av sin høye kvalitet og tålegrense.

 • Pris: 5719kr

Siden inneholder reklame

Fighter standing bag, stående boksesekk
9.3/10Our Score

Vi tror

Fighter stående boksesekk er en stående boksesekk som har mottatt mye positiv tilbakemelding fra brukere. Mange synes den er veldig stabilt bygget og tåler å bli slått på hardt, noe som gjør den perfekt for intensiv trening.

En stor fordel med denne stående boksesekken er at den har en fjærende stamme, som gir et realistisk motstand og bidrar til å forbedre treningseffektiviteten. Den har også en myk og behagelig fyllning, noe som gjør at man kan trene lenge uten å bli trett i håndflatene.

En annen fordel er at den er enkel å flytte rundt, takket være dens hjul og håndtak. Dette gjør det enkelt å plassere den på ulike steder i hjemmet eller på treningssenteret.

En ulempe med Fighter stående boksesekk er at den ikke er den billigste stående boksesekken på markedet. I tillegg kan den være litt klumpete og vanskelig å lagre hvis du ikke har mye plass.

Spesifikasjoner:

 • Høyde: 180 cm
 • Vekt: 50 kg
 • Materiale: Lærimitasjon
 • Fyll: Skumgummi
 • Stamme: Fjærende stål
 • Håndtak: Ja
 • Hjul: Ja
 • Pris: 9349kr

Konklusjon: Fighter stående boksesekk er en høykvalitets stående boksesekk som er perfekt for intensiv trening. Den har mange fordeler, men kan være litt dyr og klumpete.

Siden inneholder reklame

Master fitness fristående boksesekk

Billig stående boksesekk

Dette er en god og for så vidt billig stående boksesekk. Master fitness er et velkjent merke på treningsmarkedet. Her tilbyr de en modell hvor du selv kan fylle opp bunnen med sand for å skape ønsket stabilitet. En tom sekk veier 14 kg. Du kan selv fylle den opp med 90 kg sand.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

inSPORTline Box Trainer SB2140

inSPORTline Box Trainer SB2140

Stående sekk fra merket inSPORTline. Du fyller bunnen selv med sand.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

inSPORTline Box Trainer SB2135

God stående boksesekk 100 kg

Dette er en ordentlig god stående boksesekk som kan fylles opp til en vekt på 100 kg. Fotens diameter er på 55 cm, og den er 165 cm høy.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Treningstips

Husk å varme opp før du begynner treningen. Varm opp overkroppen ordentlig om du skal trene med slag. Om du skal trene med spark bør du legge inn oppvarmingsøvelser for både fram- og bakside av lår. Hoppetau er en klassisk oppvarming innen boksetrening.

Bruk boksehansker, akkurat som når du øver mot en vanlig hengende sekk. Du kan enten bruke slag- eller boksehansker. Slaghansker har litt mindre demping og gir en bedre følelse av slagene, men er mindre gunstige om du skal sparre mot en partner.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022