Hem » Blogg » Beste Kakaonibs 2024 » Vår Kjøpsguide

Beste Kakaonibs 2024 » Vår Kjøpsguide

Elsker du smaken av sjokolade? Da kan kakaonibs bli din nye bestevenn på kjøkkenet. Disse små og smakfulle godbitene kan lyse opp de fleste måltider. Bland dem i smoothie eller strø dem over en kake. Det beste er uten tvil at de er så uforskammet nyttige.

I denne artikkelen vil vi finne ut hva som er greit å huske på når du kjøper kakaonibs. I tillegg velger vi det beste kakaonibs for å kjøpe og produserer en toppliste med best i test for kategorien kakaonibs etter vår mening.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste egg proteinpulveret

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste kakaonibs

Hva er kakaonibs?

Det er små, fermenterte og soltørkede biter av kakaobønner. Kakao er et tre som vokser i de tropiske delene av Mellom-Amerika, Sør-Amerika, Afrika og Asia. Frøene fra treet, kakaobønnene, er inne i fruktene fra treet.

Kakaobønner inneholder mer enn 200 stoffer som er lønnsomme for kroppen, blant annet C-vitamin, aminosyrer, polyfenoler og flavonoider, i tillegg til en mengde ulike mineraler.

Sånn bruker du kakaonibs

De kan brukes til matlaging, baking eller når du vil lage sjokoladesauser og lignende. Du kan også blande dem inn i smoothie, toppe glasset med dem, eller bare spise dem som de er. Et annet perfekt bruksområde er i müsli eller granola. Tilsett kakaonibs etter at granolaen har kjølt seg ned. For å si det på en enklere måte er kakao en perfekt smakstilsetning til nokså mye.

Du kan lage en ordentlig god smoothie med kakaonibs med 1,5dl vaniljeyoghurt/vegetabilsk vaniljeyoghurt, 1dl melk/havremelk, ½ avokado, ½ banan, 2ss kakao og 1ss kakaonibs. Miks alle ingrediensene og topp med litt ristede mandler eller kokos. Ordentlig godt og næringsrikt.

Du kan også bake skikkelig gode brownies med kakaonibs. Kjør 3,5dl pekannøtter (eller solsikkefrø om du er nøtteallergiker) i en blender. Tilsett 5dl dadler uten stein (ca 400g), 2ss kakao og 1ss kakaonibs og kjør blenderen til røra er jevn. Tøm ut røra på et bakepapir og sett det i fryseren i ca 1 time. Skjær opp kaka i like store biter og nyt.

Toppliste – Best i test kakaonibs

På topplista finner du de to beste produktene av kakaonibs ifølge oss. Veldig gode og prisverdige produkter. Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 RawPowder Kakaonibs Criollo

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 127 ,-

Kakaonibs som blitt produsert i Peru av bønder med økologiske jordbruk.

Disse kakaonibsene blir produsert i Peru av bønder med økologiske jordbruk. Bønnene kommer fra kakaotypen Criollo, den aller fineste kakaotypen med mest smak og god aroma. Herlige gode nibs. Posene inneholder 150g kakaonibs.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#2 Superfruit Cacao Nibs

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 109 ,-

Kako nibs som er rike med vitaminer.

Disse kakaonibsene kommer også fra Peru og blir produsert på et samvirke som jobber med Criollokakao. De er fermenterte, tørkede og lett rista. Økologisk sertifiserte ifølge EUs regelverk. Posene inneholder 200g.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

Derfor bør du spise dem

Kakaonibs inneholder rikelig med vitaminer, antioksidanter, aminosyrer og mineraler som magnesium, kalsium og jern. Magnesium er bra ettersom det hjelper til med å minimere muskelspenninger og lindre menssmerter. Det stimulerer også kalsiumopptaket ditt. Du trenger jern da det er viktig for hemoglobinproduksjonen og oksygentransporten i blodet.

En av aminosyrene som finnes i kakao er tryptofan. Denne hjelper til med å øke hjernens produksjon av signalstoffene serotonin og dopamin, som gjør oss glad. Kakao inneholder også aminosyren fenylalanin. Denne aminosyren kan ombygges til fenyletylamin, et “kjærlighetshormon” som bidrar til en følelse av av lykke og velvære.

Sist men ikke minst inneholder kakao rikelig med vitamin D2. Det sies å komme av at man tørker kakaobønnene i solen i 1-2 uker etter fermenteringen. D-vitamin er avgjørende for kroppen og helsa vår. Mangel på vitaminet kan lede til benskjørhet og økt risiko for en rekke sykdommer. Du kan nok ikke “fikse” en D-vitaminbrist ved å spise masse kakaonibs, for da må du spise enorme mengder. Det kan likevel være godt nok å vite at morgenrutinen med en skje kakaonibs i smoothie eller grøt bidrar til å opprettholde et sunt inntak av D-vitamin.

Oppdatert 28-12-2022