Hem » Blogg » Beste Massasjepute 2024 » Guide & Test

Beste Massasjepute 2024 » Guide & Test

Regelmessig massasje booster immunforsvaret, forbedrer blodsirkulasjonen og gjør deg pigg og glad. Det viktigste formålet til en massasjepute er å motvirke ømme muskler og lindre treningsplager. Dermed er det et lett tilgjengelig og smidig redskap for velvære og helse.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er en massasjepute?

En massasjepute kan berolige ryggen din

Det er en pute som gir massasje til utvalgte områder på kroppen. Du kan bruke den til å massere ømme muskler og løsne opp knuter i nakke, rygg, bein, armer, føtter osv.

Massasjeputen kan også brukes til avslapping etter en utmattende treningsøkt, en lang dag på jobben eller hvilken som helst grunn til at du kjenner behovet for litt velvære.

Sånn bruker du den

En massasjepute er enkel å bruke. Har du en trådløs pute trenger du kun å passe på at den er oppladet når du skal bruke den. Har den en strømledning er det bare å koble de inn i nærmeste stikkontakt.

Plasser puten under eller mot den kroppsdelen du vil massere, og start puten. De fleste puter har forhåndsinnstilte program. Vær nøye med å finne en god posisjon og rett intensitet.

En del massasjeputer har muligheter for å gi varme, noe som gir ekstra effekt på ømme muskler, og som kan være ordentlig deilig når man vil slappe av.

Det er ikke meningen at du skal kjenne smerte ved å bruke massasjeputen. Om du gjør det bør du justere måten du bruker den på, alternativt slutte å bruke den på akkurat det området. Om din fysioterapeut, av en eller grunn, sier at du ikke bør bruke en massasjepute må du høre på det.

Et tips er å bruke lengre og mer dyptgående behandlinger maks 3-4 ganger i uka. Men du kan unne deg en lett massasje daglig.

Massasjepute best i test 2023

Vi har listet opp de beste massasjeputene på markedet akkurat nå ifølge oss. Disse tre modellene er veldig populære og har fått gode anmeldelser. De er av god kvalitet og er alle prisverdige ut ifra hva man får for pengene.

#1 Flowlife Flowpillow Heat

Vårt valg av massasjepute best i test

Dette er en trådløs massasjepute. Den kan brukes på hele kroppen, og takket være de roterende massasjekulene gir den et behagelig trykk. Brukes på ømme og stive muskler, for eksempel etter trening eller om du har knuter.

Massasjeputen kan brukes på tre ulike hastigheter og er utstyrt med infrarød varme. Puten har fått mange gode anmeldelser av kjøperne sine.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Svenskt Kosttillskott!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 China Dragon Massasjepute

Den beste massasjeputen i budsjettklassen

Dette er en massasjepute i budsjettklassen. Den er fortsatt av god kvalitet og gjør virkelig jobben sin når det kommer til å tilby avslapping og å øke blodsirkulasjonen.

Den har åtte roterende, ball-lignende massasjehoder som masserer den utvalgte kroppsdelen, for eksempel nakke, rygg, føtter eller bein. Puten er ikke trådløs og må kobles i en stikkontakt, alternativ sigarett-tenneren i bilen. To kabler følger med.

OBS: Utgått på lager (juli 2021)

Sjekk gjerne Massasjepute Cuscinetto fra inSPORTline på Sportgymbutikken!

#3 Beurer Shiatsu MG147

Beurer Shiatsu pute

En massasjepute for hele kroppen, utstyrt med fire massasjehoder. Den gir oppmykende bevegelser og kan variere mellom venstre- og høyre-rotasjoner. Du kan dessuten velge mellom varm og kald effekt. Ekstra smidig med et vaskbart overtrekk.

Sjekk gjerne Beurer Shiatsu MG 149 Massage Pillow på Gymgrossisten og Bodystore!

Fordeler med en massasjepute

Man bruker en massasjepute fordi det er deilig, men også fordi det kan minimere følelsen av stress. Når du bruker den får du virkelig en anledning til å roe ned etter for eksempel en lang arbeidsdag. Omtrent en tredjedel av de som går til en massør gjør det for avslapning. Det er ikke så rart ettersom det finnes studier som viser at stresshormonet kortisol minimerer med opptil rundt 30% etter en kort massasje. Samtidig øker god-hormonene dopamin og serotonin med omtrent motsvarende mengde.

Kanskje det største bruksformålet er likevel å skape mulighet til en raskere restitusjon for muskler. Ømme og slitne muskler, i tillegg til muskelknuter av ulike typer får behandling med hjelp av en massasjepute. Du kan redusere smerte og treningsplager. På den måten kan den brukes som et tillegg til smertelindrende medisin.

Massasje øker dessuten blodsirkulasjonen. Blodsirkulasjon er til for å transportere syre, næringsstoffer, vann og hormoner til alle kroppens celler. Organene og muskelgruppene dine påvirkes positivt av at blodsirkulasjonen kommer i gang. Derfor er det veldig viktig å ha en god blodsirkulasjon. Ettersom du får i gang blodsirkulasjonen senkes også blodtrykket på sikt.

Med en massasjepute kan du også styrke immunforsvaret ditt. Det kommer av at antallet lymfocytter i kroppen øker. Lymfocytter er en type hvite blodceller som er viktige i forsvaret mot mikroorganismer og kreftceller.

Sist men ikke minst skal det nevnes at massasje påvirker humøret ditt positivt. Det kan dempe depresjon.

Fordelen med en massasjepute er at du ikke trenger å be andre om en massasje, eller gå til en massør like ofte. En massasjepute er dessuten lett å bruke og lett å ta med seg, som gjør at du kan nyte en massasje når du vil. Se gjerne gjennom artikkelen vår om massasjepistoler også.

Hvis du er interessert i en massajepute så er du kanskje også interessert i en fotmassasjeappara, massasjepistol, eller en massasjedyne?

Oppdatert 28-12-2022