Hem » Blogg » Beste Eplecidereddik 2024 – Fakta og test

Beste Eplecidereddik 2024 – Fakta og test

26 Juli, 2022 av Joakim Pedersen

Vil du forbedre tarmfloraen din og få huden din til å stråle? Eplecidereddik har lenge blitt sett på som en ordentlig mirakelkur for både inn- og utsiden. Dessuten kan du bruke superdrikken til å fjerne dårlig lukt, vaske vinduer eller sko – helt uten noen form for giftige gasser. Med en shot hver dag forbedrer du helsa di betydelig! 

Artiklene våre inneholder annonser

Best i Test – Beste Eplecidereddik

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste Eplecider

Hva er Eplecidereddik?

Det er en væske laget av gjæret eplejuice. Eddik produseres når eplene gjæres såpass at sukkeret brytes ned, blir til alkohol og senere forvandles til eddiksyre. Når væsken inneholder 5-6% eddiksyre blir den kalt for eplecidereddik. 

Melkesyrebakterier, som er veldig gunstig for kroppen din, bygges under fermenteringsprosessen. En upasteurisert, gjerne ufiltrert, eplesidereddik inneholder dermed levende probiotiske bakterier og enzymer. Dette er det beste valget om du er ute etter eplesidereddikens helsemessige fordeler. Skal du bruke væsken til vasking eller mot bananfluer trenger ikke eddiken å være upasteurisert. 

Eplecidereddik er veldig nyttig!

Eplecidereddik best i test 

Spørsmålet mange stiller seg er hvilket produkt som er best i test. Svaret er at det ikke finnes noen direkte forskjeller siden det er et “rent” tilskudd, det inneholder jo kun ett stoff. For å finne det “beste” produktet handler det først og fremst om å se hvilken som har lavest kilo/literpris. 

Noen andre aspekter å ta hensyn til er om du vil ha det flytende eller i form av kapsler. Generelt sett er det dyrere med kapsler, men fordelen er at det er smidigere å få i seg. Videre kan det innimellom være tilsatt litt andre stoffer, for eksempel honning. Vil du bare ha ren eplecidereddik holder det å finne et billig produkt. Du bør også velge velkjente og gjerne nasjonale merker.

Hva er de beste eplecidereddik produktene?

For at vi skal finne hvem eplecideredikk som er best i test den beste på markedet så ser vi på hvor rent det er, men også prisen og hva kundeanmeldelser sier.

#1 Renee Voltarie – Raw Eplecidereddik /m Mor

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 89 ,-

renee voltarie raq

For oss så kommer denne på en klar førsteplass, på grunn av flere faktorer. Til å starte med, hvis du leter etter en eplecidereddik som har probiotiske bakterier, så er dette produktet du burde kjøpe. Denne eplecideredikken er upasteurisert, som betyr at bakterier ikke er kokt vekk, og den kommer også med moderen!

Moderen er bakteriekulturen som brukes til å fermentere eplecidereddiken. En annen faktor er prisen, den er veldig rimelig, og kundeanmeldelsene er veldig fornøyde. Alt i alt et fantastisk produkt.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#2 Da Carla – Eplecidereddik

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 59 ,-
da carla

På en veldig solid andreplass kommer eplecidereddiken fra Da Carla! Denne økologiske eplecidereddiken inneholder også en mor, og du vil få litt mer eplecider for pengene dine hvis du ser etter å spare litt penger. 

Som vi ser så er det ikke noe som tilsier at denne er upasteurisert, noe som tilsier at den ikke har så mye bakterier som første plass, og derfor kom den på en andreplass for oss.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#3 Goli – Eplecidereddik Gummies 60 stk

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 269 ,-

eplecidereddik gummies

Ser du etter eplecidereddik bare for de gode helsefordelene de har å tilby? Da det det kanskje best å ikke gå rundt grøten, og heller bare ta disse gode eplecidereddikk gummiene. 

De smaker fantastisk (smaker ikke eddik) og den har også andre vitaminer! Gummiene inneholder eplecidereddik mor, noe som gjør den en sunn snack, og det er lett tilgjengelig når du trenger det.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

Hvordan bruker du det? 

Enten blander du 1-2 matskjeer eplecidereddik med 5 dl vann og drikker det om morgenen, eller så blander du og svøper en shot av for eksempel 1 matskje eplecidereddik og 1-2 dl eplejuice. Foretrekker du varm drikke kan du prøve å tilsette to matskjeer eplesidereddik og en teskje honning i en kopp varmt vann. Eplecidereddik som ikke blandes/tynnes ut anbefales ikke siden det kan gå utover tannemaljen din og skade spiserøret. 

Du kan også bruke eplecidereddik i matlaging, for eksempel for å gi salaten et skikkelig løft som ingrediens i en salatdressing. Eller hvorfor ikke i en marinade, eller i en saus til lyst kjøtt eller bønner? 

I tillegg til de helsemessige fordelene hylles eplecidereddik også for dens egenskaper som giftfritt vaskemiddel. Syren løser opp kalkflekker og er antibakteriell. Bruk like mye eddik og vann, og vipps så har du blandet ditt eget vaskemiddel. Trenger du å rense avløpet kan du blande en halv kopp bikarbonat med en kopp eddik og helle blandingen i avløpet. Mage bruker det også til vinduspussing.  

Har du problemer med bananfluer kan du lage en felle ved å helle væsken i et glass, legge over plastfolie og lage et hull i plasten med noe skarpt. Bananfluene blir tiltrukket av den syrlige væsken, men blir igjen under plastfolien når de først har fløyet under.  

Et skjønnhetstips er å massere inn litt eplecidereddik sammen med vann i håret før du bruker sjampo, eller å bruke eddiken etter sjampoen i stedet for balsam siden det gjør håret enklere å børste og tilfører det glans. 

Sammendrag 

Det er antageligvis en overdrivelse å si at eplecidereddik kan forbedre livet ditt. Men faktumet er at det finnes en hel del helsemessige fordeler. For ikke å snakke om de miraklene væsken kan gjøre både for hud og hår. Ved å drikke litt eplesidereddik blandet ut med vann hver dag kan du oppleve alt fra at matnedbrytingen din blir bedre til at huden din får en vakrere glød. Er du lei av giftige og dyre vaskemidler er eplecidereddik et svar på dette problemet også. Du kan bruke væsken til alt fra kalkflekker til vinduspuss. 

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er egentlig eplecidereddik?

Eplecidereddik er en type eddik laget av eplecider og vann. Prosessen med å lage eplecidereddik starter med å knuse epler til juice eller presse dem i en juicepresse for å trekke ut saften. Saften varmes deretter opp og blandes med en syre som sitron eller hvitvin for å skape ønsket nivå av surhet.

Hva er fordelene med eplecidereddik?

Det er mange fordeler med eplecidereddik. Det kan hjelpe med vekttap og forbedre hjertehelsen ved å senke blodlipider og kolesterolnivåer. Det hjelper også med fordøyelsen ved å drepe bakterier i tarmen og hjelpe til med produksjonen av magesyre.

Har eplecidereddik noen bivirkninger?

Eplecidereddik har blitt sagt å hjelpe med vekttap, diabetes, halsbrann og mer, men du bør være klar over de potensielle bivirkningene før du bruker eplecidereddik. Disse bivirkningene kan variere fra milde magesmerter til livstruende avhengig av mengden som du tar og helsetilstanden din. Doser alltid i moderate mengder.

Oppdatert 28-12-2022