Hem » Blogg » Beste Situpsbenk 2024 » Guide & Test

Beste Situpsbenk 2024 » Guide & Test

Situps er den optimale øvelsen for å styrke magemusklene. Med sterke magemuskler får du bedre holdning, slipper problemer med ryggen og kan bevege deg fritt uten plager. Med en situpsbenk (også kalt magebenk) kan du effektivt trene situps, både strake og skrå. Den er dermed en av de beste hjelpemidlene for å få en stram og sterk mage.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Situpsbenk

Best i Test – Situpsbenk fra Insportline

Hva er en situpsbenk?

En situpsbenk også kalt magebenk

Det er rett og slett en treningsbenk som er tilpasset situps. Den har som regel en invertert helling som gjør at du kan utføre situps med høyere belastning enn når du ligger på gulvet eller på en vanlig treningsbenk. Dessuten kan du låse fast beina dine i benken, som gjør at du på en enkel måte kan utføre skrå situps.

Kjøpeguide

Det viktigste å tenke på er å kjøpe en situpsbenk som er tilpasset din egen lengde og vekt. Vi vil også anbefale en justerbar benk ettersom den tillater deg å velge belastning ved å regulere hellingen. Bor du trangt foretrekker du kanskje også en benk som er sammenleggbar.

Toppliste

Utvalget av situpsbenker er ikke spesielt stor. Nedenfor har vi gått igjennom markedets ulike modeller for å finne ut av hvilken som er den beste situpsbenken. Det vi har sett på er benkenes funksjonalitet, kvalitet, pris og tidligere anmeldelser og omtaler.

Best i Test
Situpsbenk
9.6/10Our Score

Vi tror

Situpsbenk Insportline er en høykvalitets situpsbenk som har fått mye positiv tilbakemelding fra brukere. Mange synes den er behagelig å bruke og har god kvalitet på materialet. Benken har også mange justeringsmuligheter, noe som gjør den egnet for personer med ulike kroppslengder og -former.

Fordeler:

 • Mange justeringsmuligheter
 • God kvalitet på materialet
 • Behagelig å bruke

Ulemper:

Kan være litt vanskelig å montere (ifølge noen brukere)

Spesifikasjoner:

 • Mål: 153 x 60 x 128 cm
 • Maksvekt: 120 kg
 • Materiale: Stål, skumgummi, kunstlær
 • Justerbart ryggstøtte: Ja
 • Justerbart fotstøtte: Ja
 • Justerbart høyde: Ja
 • Pris: 1429kr

Siden inneholder reklame

Abilica Premium SitUps Benk
9.3/10Our Score

Vi tror

Abilica Premium SitUps Benk er en høykvalitativ situps-benk som har mottatt mye positiv tilbakemelding fra brukere. Vi synes den er velbygget og stabil, og at den har en behagelig sete- og ryggstøtte. Mange brukere har også satt pris på den justerbare fotstøtten og den innebygde målebåndet som hjelper til å sikre riktig form under treningen.

En av de største fordelene med Abilica Premium SitUps Benk er at den gir mulighet til å utføre et bredt utvalg av ulike situps-øvelser, noe som gjør at den passer for personer på alle nivåer. Dessuten er den enkel å folde sammen og ta med seg, noe som gjør at den er perfekt for den som vil trene hjemme.

En ulempe med Abilica Premium SitUps Benk kan være at den kanskje ikke er like egnet for personer som har ryggproblemer, siden den ikke har noen støtdemping. Dessuten kan den være litt dyrere enn noen andre modeller på markedet.

Spesifikasjoner:

 • Mål: Lengde: 148 cm, Bredde: 58 cm, Høyde: 50 cm
 • Vekt: 11,5 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Farge: Svart/sølv
 • Materiale: Stål/skum/plast
 • Pris: 2499kr

Siden inneholder reklame

Abilica Situpsbenk

Beste situpsbenk fra Abilica

Dette er den beste benken ifølge oss. Produsenten Abilica er kjente for å lage stabile og prisverdige treningsprodukter av god kvalitet. Denne situpsbenken har alle disse egenskapene. Den er justerbar på 5 ulike nivåer, som gjør at du kan variere belastningen. Den har dessuten justerbar beinlengde så du kan tilpasse den til din egen høyde. Den er 110cm lang og veier 8kg. Makskapasiteten ligger på 100kg og den er sammenleggbar.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

inSPORTline Sit Up Benk

situps benk fra det velkjente inSPORTline

Dette er en veldig god situpsbenk fra det velkjente inSPORTline. Den er justerbar på 5 ulike nivåer, er 123cm lang og veier 8,5kg. Benken tåler en maksbelastning på 100kg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Inspire Fitness AB Crunch

Inspire Fitness AB Crunch magbenk

Dette er en ordentlig avansert situpsbenk fra Inspire Fitness. Med denne benken kan du enkelt utføre flere ulike typer mageøvelser. Den er egentlig laget til foretaks-bruk, men er også et godt valg for deg som er ute etter en stabil modell av god kvalitet. Den er 155cm lang og veier 47kg. Makskapasiteten er på 200kg. Denne benken har ikke invertert helling. Magen belastes heller ved at du holder i to håndtak når du utfører situpsene. For en større utfordring kan du kjøpe ekstra vekter for å øke effekten.

Utsolgt – 2022-04-09

Treningstips

Med riktig teknikk kan en situpsbenk være et godt hjelpemiddel for å få en stram og sterk mage. Med hjelp av benken kan du gjøre de beste mageøvelsene og dermed trene alle magemusklene dine.

Noe det er viktig å tenke på er å finne en god startposisjon. I denne posisjonen skal alt være i 90 graders vinkel. Dette innebærer at vinkelen mellom lår og legg skal være i 90 grader, i tillegg til at vinkelen mellom lår og overkropp skal være det samme. Kryss så armene dine over brystet. Senk langsomt overkroppen nedover samtidig som du forsøker å holde den så strak som mulig. Ikke gå hele veien ned, men stopp omtrent halvveis. Hold igjen med magen og løft deg deretter opp igjen. Repeter øvelsen.

Om du vil gjøre treningen enda mer intensiv kan du legge til en vektvest når du utfører situpsene.

Lykke til med magetreningen!

Oppdatert 28-12-2022