Hem » Blogg » Beste EAA 2024 – Fakta og test

Beste EAA 2024 – Fakta og test

26 Juli, 2022 av Joakim Pedersen

Tar du styrketreningen på alvor, så er det bare et spørsmål om tid før du spør deg selv. Hjelper EAA deg med treningen din?

Svaret er ja! I denne artikkelen vil vi snakke om hvordan EAA vil hjelpe deg med treningen, og hvem av dem som passer best for deg, hvis du vil optimalisere treningen din.

Artiklene våre inneholder annonser

beste Eaa-Acids

Best i Test – Beste EAA

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Hva er EAA?

Essensielle aminosyrer, også forkortet EAA (Essential Amino Acids på engelsk), er noen av kroppens absolutt viktigste byggesteiner for å danne protein i riktig mengde for muskelbygging.

Kroppen din består naturlig av omtrent 10 aminosyrer, men de resterende 10 skal inntas gjennom mat og drikke – det vil si kostholdet ditt generelt.

Det er derfor viktig, som alltid, at du vurderer kostholdet ditt før du velger å kjøpe EAA-tilskudd i dette tilfellet.

Her i Tillskottsbibeln er vi eksperter på alle slags kosttilskudd generelt, men treningstilskudd spesielt. Det er derfor du kan stole på vår sammenligning av EAA-tilskuddene ovenfor.

Hva er de 9 essensielle aminosyrene?

 • Fenylalanin
 • Histidin
 • Isoleucin
 • Leucin
 • Lysin
 • Metionin
 • Treoninen
 • Tryptofan
 • Valin
Amino syror

Hvor stor er effekten når du bruker EAA?

Hvis du ikke får i deg nok protein gjennom kostholdet ditt, kan EAA være utrolig effektivt og kan til og med være forskjellen på om du bygger muskler eller ikke. Dette kan være fint for mennesker som går på en diet eller andre restriktive matplaner som forhindrer deg å spise for mye.

Du vil vanligvis blande EAA med 3 dl vann, og drikke det. Det kommer i mange forskjellige smaker, som for det meste er friske og smakfulle. EAA er 100% trygt å bruke, men det betyr ikke at alle må bruke det. 

Hvis du spiser variert og bra så får du kanskje ikke så mye verdi for pengene dine, men hvis du vil forsikre deg at du får i deg alle essensielle aminosyrene så er det et flott produkt å ta som er helt trygt

90% av alle som trener holder seg til vanlig proteinpulver laget med melkeprotein som base, vanligvis er det bare folk som har kommet veldig langt på reisen på treningssenteret som velger å se etter hvilken EAA de skal kjøpe.

Supplement EAA

De beste EAA tilskuddene på markedet

Under vil du finne de beste EAA, i følge oss. Vi ser på pris og kundeanmeldelser og på hvor mye essensielle aminosyrer som er i produktet. Alt dette tar vi inn i beregnelsen.

#1 GAAM – Candy Series EAA

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 199 ,-
GAAM - Candy Series EAA

Med en utrolig bra pris, 300+ 5 sjerners kundeanmeldelser og et fantastisk produkt, så kommer GAAM på en ledende førsteplass. Anmeldelser sier at produktet smaker fantastisk og at de har sett gode resultater etter å ha brukt det en stund.

Den mest populære smaken er Sour Rasberry Twist, men hvis du ser etter andre smaker så kan du ta en titt på alternativene de har. For under 200-lappen har du et bra produkt som gir deg 30 porsjoner. Et fantastisk valg!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Proteinbolaget!

#2 Delta Nutrition – EAA + Amino

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 399 ,-

Delta Nutrition kommer på en fin andre plass – men som du ser til en dyrere pris. Som førsteplassen, så gir Delta Nutrition et høy-kvalitets EAA tilskudd, og her kan du også velge mellom flere smaker! 

Finner du ingen smak du liker på #1 plassen, og du ikke har problemer med å betale litt ekstra så anbefaler vi deg å ta en titt på denne.
Klikk her for å lese mer og kjøpe 20 tabletter på Gymgrossisten!

#3 Self Omninutrition – EAA Pro

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 409 ,-
Self Omninutrition - EAA Pro

Er du seriøs med treningen din, og du vil forsikre deg om at du bare inntar det beste av det beste? Dette er produktet for de som vil bruke litt ekstra penger for å forsikre seg høy kvalitet. 

Self Omninutrition har en høy standard til produktene sine, og det er dette du betaler litt ekstra for her.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Svenskkosttillskott!

#4 Scitech Nutrition – EAA + Glutamine

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 259 ,-
Scitech Nutrition - EAA + Glutamine

Hvis du ser etter litt ekstra i EAA tilskuddet ditt, til en rimelig pris, så burde du ta en titt på denne. Her får du EAA + Glutamin! Glutamin hjelper med restitusjon, og med muskelbygging. 

Anmeldelser er veldig bra, men den ligger ned på listen vår fordi vi tenker det er bedre å kjøpe disse to produktene separat, så du får optimale doseringer, noe du ikke får her. Fortsatt et bra produkt til en ok pris. Det er også vegansk!
Klikk her for å lese mer og kjøpe på Tillskottsbolaget!

Sammendrag

EAA er noe vi anbefaler på det sterkeste for deg som er opptatt av å ta styrketreningen til neste nivå. Det er i mange tilfeller billig, men også et veldig effektivt treningstilskudd som kan endre måten musklene dine restituerer.

Fordeler med EAA

 • Hjelper musklene dine å vokse
 • Hjelper musklene å komme seg raskere
 • Lite kalorie
 • Inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene som er avgjørende for muskelvekst
 • Påvirker kroppens muskelsyntese

Ulemper med EAA

 • Koster penger
 • Kan få de essensielle aminosyrene gjennom mat

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hvorfor bør du ta EAA?

Det er veldig simpelt – det er for å få musklene til å vokse mye raskere. Dette er fordi EAA-tilskudd lett påvirker kroppens muskelsyntese, noe som gjør at du kan bygge mer muskler raskere, og det vil også hjelpe med restitusjon.

Hva inneholder EAA tilskudd?

EAA tilskudd inneholder essensielle aminosyrer som er nødvendige for vekst og reparasjon av muskelvev. De kan også omdannes til nevrotransmittere som regulerer humør, appetitt og søvnsykluser, som til slutt også påvirker trening. Disse kosttilskuddene har vist seg å være til fordel for idrettsutøvere, barn med ADHD, eldre med demens og mer.

Kilder

 1. Effects of 12 Weeks of Essential Amino Acids (EAA) – PubMed
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31021358/
 2. Everything You Should Know About EAAs – Myprotein
  https://us.myprotein.com/thezone/supplements/everything-you-should-know-about-eaas-are-they-superior-to-bcaas/
 3. EAA Science Essentials – ATP Lab
  https://atplab.com/blogs/news/eaa-science-essentials

Oppdatert 27-12-2022