Hem » Blogg » Beste Egg proteinpulver 2024 » Guide & Test

Beste Egg proteinpulver 2024 » Guide & Test

Det finnes litt av en jungel med ulike typer proteinpulver i dag. En av de litt nyere variantene er det såkalte egg-proteinpulveret. Det er relativt uvanlig, og Gymgrossisten for eksempel, som er størst på kosttilskudd i Norge, har bara 1 produkt i sitt sortiment. I denne artikkelen skal vi gå igjennom alt du trenger å vite når det kommer til nettopp egg proteinpulver!

I denne artikkelen vil vi finne ut hva som er greit å huske på når du kjøper egg proteinpulveret. I tillegg velger vi det beste egg proteinpulveret for å kjøpe og produserer en toppliste med best i test for kategorien egg proteinpulveret etter vår mening.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste egg proteinpulveret

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Fakta om egg proteinpulver

Egg protein
Egg, et av de eldste, beste og nyttigste næringsstoffene!

Som de fleste av dere nok allerede har skjønt er det basert på egg. Mer spesifikt er det som regel eggehviten man bruker.

Eggeplommen inneholder faktisk mer protein pr 100 gram, men den inneholder også mye fett. Eggehviten inneholder bare protein, og derfor bruker man heller den.

Man kan også lage et såkalt heleggs-proteinpulver der man både bruker eggehviten- og plommen, altså hele egget.

Ellers finnes det også tørket eggehvite i pulverform som man kan bruke til baking og matlaging. Men det er ikke smaksatt, så det er overhodet ikke godt å drikke alene.

Fordeler og ulemper

Et egg proteinpulver er skikkelig bra og har mange fordeler, men selvfølgelig også noen ulemper. Det har et veldig høyt proteininnhold, i tillegg til minimalt med fett og karbohydrater (nå sikter vi til de vanligste typene som bare baseres på eggehviten). På disse punktene er det faktisk bedre enn et klassisk myseprotein som whey 80!

En annen fordel er at det er et godt alternativ til de som ikke vil ha nettopp myseproteinpulver. Det kan hende man er laktoseintolerant, er allergisk mot melkeproteiner, eller er vegetarianer og dermed ikke spiser meieriprodukter, men egg (ovo-vegetarianer).

Den eneste ulempen med et egg-proteinpulver er egentlig bare at det er ganske dyrt. Det koster omtrent dobbelt så mye som et vanlig myseproteinpulver.

Det beste egg proteinpulveret

Nedenfor lister vi opp noen av de egg proteinpulverne som finnes på markedet i dag. Det er ikke så veldig mange forskjellige, men det kan dere lese mer om under: Vi ser på pris, kundeanmeldelser og produktets innhold når vi velger våre produkter som er best i tester.

#1 Egg White Protein

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 100 ,-

Star Egg White Protein

Et produkt fra Star Nutrition. Proteininnholdet er på 67%, og det er 3,3 gram fett og 10 gram karbohydrater på 100 gram. Dette pulveret er også billigere enn de ovenfor. Dette passer godt for deg som ikke bekymrer deg over kalorier og vil få alt det nyttige fra egg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 Flytende Eggehvite & Protein Muesli

Flytende-Eggehvite

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 104 ,-

Flyttende eggehvite og Protein muesli! Bruk gjerne til frokost, mellommåltid eller til baking!

  • 100% eggehvite i kartong – Ingen tilsetningsstoffer og ikke tilsatt salt!
  • Fra frittgående høns.
  • Skandinaviske egg
  • 10g protein, 0g fett og 1g karbohydrater per 100g

Klikk her for å lese mer og kjøpe på gymgrossisten

Sammendrag

Egg-proteinpulver er et utmerket valg for deg som vil ha et alternativ til de vanlige myse/whey pulverne av forskjellige grunner. Egg proteinpulver kan enten baseres på bare eggehvite eller hele egget. Eggehvite-proteinpulver er det vanligste, og det har et høyt proteininnhold i tillegg til minimalt med fett og karbohydrater. Perfekt om man vil minimere unødvendige kalorier!

Oppdatert 28-01-2024