Hem » Blogg » Beste Miniband 2024 » Fakta & Test

Beste Miniband 2024 » Fakta & Test

Relativt billige, lette å ta med og skikkelig effektive. Sånn kan man beskrive treningsreskapet miniband. De passer utmerket som ekstra motstand ved for eksempel styrketrening og brukes flittig ved rehabilitering.

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er miniband?

Miniband, powerband, eller treningsgummiband er det perfekte treningsredskapet. Det ser ut som et stort gummiband og kan brukes som motstand til hundrevis av ulike øvelser. De passer utmerket til styrketrening og brukes ofte ved rehabilitering. Spenn et band rundt låret når du gjør squats eller hip thrusts for ekstra motstand.

Miniband er dessuten lette å ta med seg og har en selvklar plass i treningsbagen. Med dette treningsredskapet kan du trene når og hvor du vil.

Derfor bør du trene med dem!

Med miniband kan du trene både styrke og bevegelse. Du kan trene både ute og inne. Siden bandene er så små og smidige kan du lett ta de med i jakkelomma eller i veska. Ta de med på reise, jobb eller trening.

Med et powerband kan trene hele kroppen eller spesifikke muskelgrupper. Bandene kommer ofte i pakker med for eksempel tre ulike nivåer. Bruk forskjellige nivåer til ulike øvelser og øk motstanden om øvelser føles for lett. De små bandene er tøffere enn de ser ut til, og kan gi deg en ordentlig treningsøkt for alle muskelgrupper.

Under topplista finner vi flere ulike gode øvelser!

Toppliste

Vi har funnet fram en toppliste med de beste minibandene på markedet akkurat nå. Samtlige bedømmes til å være av god kvalitet og prisverdige. Bedømmelsen er blant annet gjort ut ifra anmeldelser.

#1 Better Bodies Resistance Mini Band

beste miniband

Dette er en trio med smidige og elastiske gummiband. De er laget av latex og har tre ulike nivåer: lett, medium og tungt. Designet er enkelt og fint. Bandet kommer i fargene grønn, grå og mørkegrønn.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 GAIAM Restore Mini Band Kit

miniband best i test nr 2

Gaiam Restore er laget av latexgummi og kommer i et sett med tre ulike nivåer: lett, middel og tung. Tidligere kjøpere synes de er prisverdige og av god kvalitet.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#3 Let’s Bands – Power Set Max

Powerband

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Mange forbinder disse gummibandene med trening av rumpemuskler. Det er ikke så rart ettersom de er veldig effektive på det området. En øvelse der du med fordel kan bruke miniband er ved såkalte hip thrusters, eller glute bridge. Dette er øvelser for deg som vil utvikle nettopp setemusklene. Du trener framfor alt gluteus maximus, men også baksiden av lårene.

Øvelser med powerband

En annen øvelse hvor gummibandene har en selvklar plass er squats, eller knebøy. Øvelsen styrker musklene i hofter, rumpe, lår, mage og rygg. Dessuten forbedres også koordinasjonen din.

Om du vil trene overkroppen kan du du prøve å gjøre sit ups med beina rett opp. Da trener du både kjernemuskler og skuldre. Armene, i dette tilfellet biceps, kan du trene med hjelp av bicepscurl med et powerband.

Sist, men ikke minst, kan vi tipse om utetrening med miniband. Fest bandet rundt en gren og bruk din egen kroppsvekt som motstand. Et annet godt redskap for trening ute er det stive treningsbandet.

Tips på hvordan du utfører øvelsene kan du finne nedenfor.

Hip thrusters med miniband

Hip thruster øvelse med miniband

Begynn med å legge deg på ryggen på en treningsmatte. Fest et miniband rundt lårene, rett ovenfor knærne dine. Hold fotsålene stabilt mot gulvet i hoftebredde: Press opp hoftene mot taket, kraften skal komme fra rumpa og baksiden av lårene. Bruk kjernemusklene og rumpa til å holde knærne i samme posisjon som i utgangspunktet. Knærne får altså ikke falle innover mot hverandre. Senk deretter hoftene mot gulvet igjen til rumpa er ca 5cm fra gulvet. Press opp igjen og repeter øvelsen 10-15 ganger.

Squats med miniband

Begynn med å stille deg i hoftebredde, alternativt litt brede med føttene. Fest et miniband rundt lårene, rett ovenfor knærne. Pust inn og spenn magen. Senk ned rumpa som om du skal sette deg på en stol. Kom fort opp igjen, strekk beina og spenn rumpa. Fokuser på å presse oppover fra hælene, da aktiverer du rumpemusklene på riktig måte. Gjennom hele øvelsen skal du presse knærne ut mot gummibandet. Det er en god idé å legge til en vektvest til denne øvelsen.

Armdrag

Begynn med å legge deg på rygg på en treningsmatte. Fest et powerband rundt håndleddene. Løft beina og armene fra gulvet. Både armer og bein skal være strake. Kjernemusklene skal hele tiden være spente, korsryggen skal alltid være i kontakt med gulvet. Møt venstre arm med høyre bein. Høyre arm skal være låst og fungere som en “stolpe” der minibandet sitter fast. Så bytter du så høyre arm møter venstre bein. Gjør øvelsen i ca 1 min i tre sett.

Bicepscurls

Sett deg med høyre kne og venstre fot i gulvet. Tre et miniband under venstrefoten, hvil albuen mot venstre kne og ta den andre enden av bandet i hånden med håndflata oppover. Dra hånden opp i en bicepscurl. Det skal da skje en fleksjon i albueleddet.

Oppdatert 28-12-2022