Hem » Blogg » Beste Løftesko 2024 » Guide & Test

Beste Løftesko 2024 » Guide & Test

Vektløftersko på treningssentrene

Med hjelp av et par vektløftersko kan du forbedre stabiliteten og redusere risikoen for feilbelastning ved styrkeløft. Etter hvert har flere og flere oppdaget at et par tilpassede sko betyr stor forskjell når man løfter.

Nå er det altså ikke bare de profesjonelle som tramper inn på treningssentrene med vektløftersko, men alle som har en interesse for trening.

Nedenfor gir vi deg en komplett guide med alt du trenger å vite, i tillegg til en toppliste med de beste vektløfterskoene ifølge oss!

Artiklene våre inneholder annonser

Hva er vektløftersko?

Det er et par sko med opphøyd hel og en stabil såle som du først og fremst bruker til tyngdeløft/olympisk løft, knebøy og frontbøy. Mange bruker også vektløftersko når de driver med crossfit. Et annet ord for vektløftersko er løftesko.

Hvilke fordeler gir løftesko?

En av de største fordelene med løftesko er at du får mer bevegelse og stabilitet under øvelsene. Bruker du vanlige treningssko kommer du til å merke at dempingen i sålene gjør de ustabile. Når du begynner å løfte tungt er det ekstra viktig med en hard såle. Du kan til og med ende opp med å skade deg om du ikke har passende sko til slike øvelser.

I dag er begrenset bevegelighet et veldig vanlig problem, og det henger ofte sammen med vår moderne livsstil. Vi beveger oss alt for lite, som leder til begrenset bevegelighet blant annet i fotledd, hofter og rygg. For å få bedre bevegelse kan du tøye ut og gjøre bevegelsesøvelser.

På treningssenter, i forbindelse med styrkeløft, kan du også ha godt av et par tyngdeløftssko. Med hjelp av skoene får du en skikkelig kickstat når det kommer til bevegelighet. Det er takket være den opphøyde hælen på rundt 15-20 mm som øker bevegelsen. Hælen lar deg gå dypere ned i for eksempel knebøy.

De beste løfteskoene

Det finnes mange ulike varianter av løftesko på markedet. Det som skiller de mest fra hverandre er høyden på hælene. Men pris og materialer/stoff skiller dem selvfølgelig også. Nedenfor kommer vi til å anbefale deg de to beste løfteskoene på markedet om du spør oss. Skoene har fått plass på topplista vår fordi de har fått gode anmeldelser fra kunder og i tester, i tillegg til at de er av ordentlig god kvalitet.

#1 Adidas Power Perfect II og III

Beste løftesko

Dette er den beste vektløfterskoen i 2022. Det er en ordentlig populær sko som du sikkert finner på et stort antall føtter på treningssenteret. Bare se etter de klassiske hvite-røde-svarte fargene.

Skoen har en hæl på 19 mm, en fleksibel passform og et borrelåsbånd som gir deg ytterligere stabilitet i hælen. Styrkelabbet anbefaler også denne vektløfterskoen. Adidas Power Perfect III finnes også i fargene svart med hvite kanter, hvit med svarte kanter, blå med hvite kanter eller rød med hvite kanter.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#2 Adidas Adipower Weightlifting

Toppmodell av løftesko
Dette er den nyeste modellen av Adipower, betegnet “2”.

Adipower er Adidas’ toppmodell av løftesko, og ble introdusert i 2012 i forbindelse med OL. Modellen er litt dyrere, men blir hyllet av mange. Man får hva man betaler for.

I Muscles.se sin store test av vektløftersko kom den på førsteplass. Begrunnelsen var at Adipower føles som en ordentlig profesjonell sko. Skoen har en hæl på 20 mm og er laget av lær og plast. Den har både lisser og borrelås for ekstra stabilitet.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Når skal du bruke løftesko?

Bruke vektløftersko

Først og fremst brukes løftesko i forbindelse med øvelser som knebøy og olympiske løft. Men også i frontbøy, som ligner på knebøy, er det lurt med løftesko.

Ved andre øvelser bør du bytte til vanlige treningssko siden løftesko forandrer holdningen din. Ved markløft bør du altså ikke bruke vektløftersko siden de gir deg en lengre løftevei og en mer framoverlent posisjon. Løftesko er altså bare anbefalt til øvelsene nevnt ovenfor (knebøy, frontbøy og olympiske løft).

Men en ting – om du trener tyngdeløft kan det likevel være en grunn til å ta på seg løfteskoene selv når du utfører markløft, siden all tyngdeløfting skjer med tyngdeløftssko (derav navnet).

Et lite bonus-tips er å bruke løfteskoene til benkpress også. Et ordentlig benkpressløft krever at hele foten er i bakken/gulvet. Løfteskoene kan gi deg mer kraft og komfort i denne øvelsen enn det en vanlig treningssko kan.

Tren bevegeligheten din

Tren bevegelighet

Å trene for å forbedre bevegeligheten parallelt med styrkeløft kommer til å gjøre at du får maksimalt ut av treningen din. Selv om tyngdeløftsskoene dine gir deg mer bevegelse må du ikke glemme å trene bevegeligheten din. Det er absolutt ikke et krav, men et godt tips.

Gjør det til en vane å alltid gjøre noen tøye-øvelser til oppvarming før knebøy og lignende. For å forbedre bevegeligheten din anbefaler vi Styrkelabbets guide for tøyeøvelser: Fixa din rörlighet för knäböj och marklyft.

Sammendrag

Med hjelp av et par vektløftersko kan du løfte tryggere og bedre i knebøy og lignende øvelser. Skoene gir deg stabilitet og mer bevegelse. Du kommer til å oppdage at du klarer å gjøre dypere bøyinger, og forbedrer teknikken din takket være løfteskoene. Kanskje du også klarer å løfte tyngre enn du pleier? Parallelt med styrketreningen bør du også trene for å forbedre bevegeligheten din.

Oppdatert 28-12-2022