I denne artikkelen har jeg tenkt å skrive om proteinbarer, som er et veldig populært mellommåltid/tilskudd. Mange lurer på hvor bra disse egentlig er, hvilke som er best, billigst, hvilken næringsverdi de har og mer til, og jeg skal prøve å komme meg gjennom alt det i denne artikkelen.
Gjennom årene har jeg testet mange forskjellige proteinbarer, men det er vanskelig å sammenligne dem etterpå. Målet er å kunne oppdatere denne artikkelen i framtiden med en stor best i test av proteinbarer for å kunne krone den beste proteinbaren.
(Vil du lete selv kan du her få direkte-linker til det komplette utvalget av proteinbarer hos: Gymgrossisten, Bodystore).
Best i test : 15 x Goodlife Low Sugar, 50 g Cookie Dough
Artiklene våre inneholder annonser
Proteinbarer, bra eller dårlig?
Så til det store spørsmålet, hvor bra er proteinbarer egentlig? Svaret varier avhengig av situasjonen, men helt generelt er ikke proteinbarer noe nyttig eller sunn mat og absolutt ikke noe du skal basere kosten din på, noe jeg håper de fleste forstår.
De fleste proteinbarer inneholder for eksempel ingen vitaminer, mineraler eller andre viktige næringsstoff. Man kan nesten si at det er et mer nyttig godteri med mye protein. De inneholder ofte mye sukker. Så skal man også ha i bakhodet at det er stor forskjell på de ulike barene, noen er veldig bra mens andre er skikkelig dårlige. De verste finner du som regel i vanlige dagligvarebutikker eller lavprisvarehus, og de beste i kosttilskudd- og helsekostbutikker.
Det som står over kan sies å være bakdelen og det “dårlige” med proteinbarer. Men det finnes også en del fordeler. Den største fordelen er at det er en veldig smidig og god kilde til protein. I forbindelse med en treningsøkt er det bra med proteiner, og de fleste pleier å løse det enkelt med aminosyrer i form av EAA, BCAA eller bare et vanlig proteinpulver som Whey 80 eller Whey 100. Men noen ganger glemmer man kanskje proteinshaken sin hjemme, eller så har man av andre grunner ikke tilgang til noe tilskudd etter treningsøkten. Da er det enkelt å kjøpe en proteinbar i stedet.
Rekker man ikke å spise et ordentlig måltid kan man heller ta med seg 1-2 proteinbarer. Det er perfekt når man er stresset, på reisefot eller lignende. Jeg vil likevel påpeke at dette burde bli sett på som en nødløsning. Å spise 2 proteinbarer til lunsj hver dag er ikke noe jeg anbefaler. Men om du velger å gjøre det noen ganger i uka er ikke det noe farlig.
Den store fordelen med proteinbarer er rett og slett at det er så enkelt og lett tilgjengelig. Det er bare å slenge de ned i veska, så er alt klart. De blir heller ikke dårlige etter kun noen dager eller en uke, de holder seg lenge. Det er til og med enklere enn proteinpulver, du trenger ikke å blande det med vann, og det blir ikke noe oppvask!
Hvilken er den beste proteinbaren?
Jeg har som sagt testet ut mange proteinbarer i min tid, men aldri på noen strukturert og seriøs måte. Likevel håper jeg å kunne gjøre en stor best i test i fremtiden, så hold utkikk etter det!
Jeg gikk igjennom utvalget i de største nettbutikkene og ble overrasket over hvor mange ulike merker det finnes!
Vil du lete selv kan du her få direkte-linker til det komplette utvalget av proteinbarer hos: Gymgrossisten, Bodystore
Mange barer finnes i flere butikker, men Gymgrossisten og Proteinfabrikken har størst utvalg.
Oppdatert
Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskride.