Hem » Blogg » Beste Erteprotein 2024 » Guide & Test

Beste Erteprotein 2024 » Guide & Test

Om du vil øke proteininntaket for å øke muskelmasse, eller om du får i deg for lite proteiner og vil opprettholde muskelmassen din er erteproteiner et ordentlig bra kosttilskudd. Erteproteinpulver er et helt vegetabilsk kosttilskudd som dessuten inneholder mye av den essensielle aminosyren arginin.

I denne artikkelen vil vi finne ut hva som er greit å huske på når du kjøper erte proteinpulveret. I tillegg velger vi det beste erte proteinpulveret for å kjøpe og produserer en toppliste med best i test for kategorien erte proteinpulveret etter vår mening.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste erte proteinpulveret

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

Hva er erteprotein?

erter

Det utvinnes fra erter og er dermed et helt vegetarisk/vegansk alternativ for deg som vil øke proteininntaket. Protein bidrar blant annet til en økt muskelmasse og bevaring av allerede eksisterende muskelmasse.

Ved utvinningen av erteprotein konsentreres proteinet fra erter og karbohydratene reduseres. Derfor inneholder erteproteinpulver lave nivåer av karbohydrater og fett, som gjør det enkelt for magen å absorbere. Akkurat som erten inneholder erteprotein mye vitaminer og mineraler. Det har dessuten et høyt innhold av den essensielle aminosyren arginin.

Hvordan får du i deg erteprotein?

Erteproteiner er et kosttilskudd i proteinpulverform. I stedet for å spise store mengder belgfrukter, erter og linser kan du gjøre kostholdet ditt komplett med erteprotein. Siden pulveret har en mild smak kan du bruke proteinet til mye, for eksempel i proteinshakes, smoothies, bars, baking og matlaging. Det finnes også smakstilsatt erteprotein.

Lag egne flapjacks med erteprotein på denne måten:

Sett ovnen på 200°C. Smelt 4 ss kokosolje i en kasserolle. Bland 200 g bananer i en kjøkkenmaskin. Hell bananmosen og oljen i en bolle og tilsett 1 dl lønne- eller agavesirup og 1 dl nøttesmør. Peanøtt- eller hasselnøttsmør pleier å være godt. Rør til slutt i 10 dl havregryn, 4 ss nøytral erteprotein og 1 dl hakkede tranebær eller rosiner. Om nøttesmøret er hardt kan du trenge en elektrisk visp for å blande sammen røren. Klapp så ut røren i en langpanne til en tjukkelse på ca 2 cm og la den steke i ca 30 minutter. Bitene passer perfekt som et proteinrikt og godt mellommåltid.

Kjøpeguide

Når du kjøper erteproteinpulver kan det være lurt å kjenne til begrepet biologisk verdi (BV). I blandt er det ikke bare proteininnholdet men også proteinets biologiske verdi som står på pakken. Dette er en indikator på den biologiske aktiviteten av proteinet, det vil si den faktiske mengden protein som deponeres per gram absorbert protein.

Kort beskrevet kan man si at BV angir hvor mye av næringsmiddelets proteininnhold som kan tas opp av kroppen. Jo høyere biologisk verdi desto høyere nitrogenretensjon og bedre støtte for immunforsvaret. En høy biologisk verdi gir også høyere IGF-1, som står for insulin-like growth factor stimulering.

Dette kan selvfølgelig være interessant for den som er litt nerd rundt dette. Erteprotein bruker generelt å ha en biologisk verdi på rundt 65%. Dette betyr at erteproteinet til en relativt høy grad tilfredsstiller kroppens behov av aminosyrer.

Det betyr at du kan være rimelig sikker på at proteindrikkene eller smoothiene dine kommer til å bidra til økt muskelmasse og oppretthold av allerede eksisterende muskelmasse uansett om du har sett på det spesifikke produktets angitte biologiske verdi eller ikke.

Toppliste erteproteinpulver

Vi har sett gjennom markedets utvalg av erteproteinpulver og har plukket ut tre favoritter. Disse havner på topplista takket være gode anmeldelser, smak og prisverdighet.

#1 Pea Protein Isolate fra Star Nutrition

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 269 ,-

Beste erteproteinpulver

Dette produktet havner på topplista takket være den gode smaken og høye kvaliteten. Du kan få kjøpt den i fire ulike varianter: uten smak, med jordbærsmak, med sjokoladesmak eller med sjokolade/browniesmak. De smaksatte variantene er perfekte å lage proteinshakes med. Den nøytrale varianten passer godt til smoothies og baking. Proteininnholdet angis å være på ca 72-80% avhengig på smak.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#2 Holistic Erteprotein

(5/5)⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 175 ,-

Holistic Erteprotein

Dette erteproteinet er økologisk og utvinnes av protein fra gule erter. Proteininnholdet angis å være minst 80%. Dette pulveret har en mild og nøytral smak, som gjør at det kan brukes til både smoothies og baking. Du kan også bruke det til proteinshakes, selv om du da kanskje vil smaksette drikken med noe annet.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

#3 Pulsin Erteproteinpulver

(4/5)⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 99 ,-

Pulsin Erteproteinpulver

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

Derfor bør du spise det

Erteprotein er et av de vegetabilske proteinkildene med best proteinkvalitet. Produktet blir ofte brukt av de som er sensitive, laktoseintolerante, vegetarianere eller veganere.

Erteproteinpulver har en biologisk verdi på rundt 65% og har dermed et godt innhold av viktige aminosyrer for musklene. Det er aminosyrene som proteinet egenskapene sine. Proteiner fungerer som byggesteiner og opprettholder allerede eksisterende muskelmasse.

Erteprotein har også et høyt innhold av arginin. Dette bygger nitrogenoksid i kroppen som bidrar til økt blodsirkulasjon, som er bra for deg som trener mye.

Her finner du flere veganske proteinpulver.

Oppdatert 28-12-2022

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.