Hem » Blogg » Beste Trappemaskin 2024 » Fakta & Test

Beste Trappemaskin 2024 » Fakta & Test

Trenger du å trene og vil gi benmusklene dine en ordentlig omgang? En trappemaskin er et skikkelig godt treningsredskap for deg som er ute etter en vektreduksjon og vil trene underkroppen på en effektiv måte.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Trappemaskin

Best i Test – Bailar Trappemaskin

Hva er en trappemaskin?

En trappemaskin også kalt trampemaskin, stegmaskin, gåmaskin eller stepmaskin

En trappemaskin er et treningsredskap der du først og fremst trener kondisjon. Den er konstruert som en trapp som beveger seg i et valgt tempo og etterligner normal gange i en trapp.

I en trappemaskin trener du hele underkroppen på en effektiv måte. Lår, legger og rumpe aktiveres rikelig. Dermed er maskinen ordentlig god for deg som vil forbrenne fett og gå ned i vekt. Dette kommer av at du trener dine største muskelgrupper.

Noen ganger kan en trappemaskin også bli kalt trampemaskin, stegmaskin, gåmaskin eller stepmaskin.

Kjøpeguide

En klassisk trappemaskin prøver å etterligne riktig gange i trapper og er utstyrt med håndtak du holder i mens du går. Det finnes også mindre modeller på markedet, uten håndtak, som stort sett er to lave pedaler du tråkker på. Er du ute etter en billigere maskin bør du se på en enkel maskin med hydraulisk motstand. Maskinene med magnetisk motstand er litt dyrere.

Toppliste – Beste kjøp 2023

I topplista vår nedenfor har vi sett på de beste modellene av trappemaskiner akkurat nå. Alt fra de litt dyrere modellene av høy kvalitet, til de litt enklere og dermed billigere variantene. Vi har gått gjennom de største nettbutikkene og bedømt ut ifra funksjoner, prestasjon, best i test-anmeldelser, omtaler og pris.

Best i test
Bailar trappemaskin
9.6/10Our Score

Vi tror

Bailar trappemaskin er en populær kondisjonsmaskin som simulerer en trappetrening og kan brukes for å forbedre kondisjonen og forbrenne kalorier. I følge våre erfaringer er Bailar trappemaskin et bra produkt som gir mulighet for en intens og effektiv trening.

Ifølge brukere som har anmeldt produktet, synes de fleste at den er bra og gir gode resultater. Fordelene med Bailar trappemaskin inkluderer dens evne til å gi en intens trening, at den er enkel å bruke og at den har et stort antall innstillinger for å tilpasse treningen til personlige behov. En ulempe kan være at den tar opp litt plass og kan være litt lydhør under bruk.

Her er en tabell med spesifikasjoner for Bailar trappemaskin:

 • Materiale: Stål og plast
 • Mål (L x B x H): 134 x 75 x 159 cm
 • Vekt: 46 kg
 • Maks belastning: 120 kg
 • Trappetrinnlengde: 13 cm
 • Antall trappetrinn: 35
 • Antall innstillinger: 12
 • Enkel å bruke: Ja
 • Mange ulike innstillinger: Ja
 • Pris: 2969kr

Siden inneholder reklame

Trappemaskin Rote
9.1/10Our Score

Vi tror

Trappemaskin Rote ser ut til å være en populær treningsmaskin for hjemmebruk. Vår egen mening er at den er enkel å bruke og gir en god trening for bena. Brukerne ser også ut til å være fornøyde med maskinen, med mange som har sagt at den er enkel å sette sammen og gir en god trening.

Fordeler:

 • Enkel å bruke
 • Gir en god trening for bena
 • Enkel å sette sammen


Ulemper:

 • Ingen kjente ulemper


Spesifikasjoner:

 • Mål: 167 x 68 x 132 cm
 • Vekt: 32 kg
 • Maks belasting: 100 kg
 • Trinnlengde: 17 cm
 • Antall trinn per minutt: 0-160
 • Motstand: Elektronisk
 • Pris: 6049kr

Siden inneholder reklame

ProForm Hiit Trainer

Beste trappemaskin kjøp

Dette er den beste trappemaskinen ifølge oss. Den koster litt mer med regnes også som en av de litt mer avanserte modellene. Den er som en hybrid av en crosstrainer og en stepmaskin. Motstanden er magnetisk med 24 ulike motstandsnivåer. Den er utstyrt med en LCD-skjerm og har hele 32 førinstallerte program å velge mellom, både tunge intervalløkter og lange rolige økter. Maskinen måler pulsen din via hånda, men du kan også bruke et pulsbånd tilkoblet via bluetooth. En trappemaskin med uendelige variasjonsmuligheter. Denne trappemaskinen har også en beholder for skjermer med streaming og flasker. Den maksimale bruksvekten ligger på 125kg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Bowflex Max Trainer M3i

En stepmaskin fra Bowflex

Modellen er avansert og har visse likheter med en crosstrainer. Du velger selv om du vil bruke et ferdig intervallprogram eller om du vil justere hastighet og motstand selv. Motstanden er en manuell magnetmotstand med 8 motstandsnivåer. Ekstra pluss for tilbehøret i form av en beholder for skjermer med streaming, vannflaske og pulsbelte. Maskinen har dessuten en LCD-skjerm. Den maksimale bruksvekten ligger på 136kg, som er relativt høyt for denne type maskin.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!

inSPORTline Skeleton Trappemaskin

Trappemaskin fra inSPORTline

Dette er det beste valget for deg med et begrenset budsjett. Denne maskinen har en hydraulisk motstand med 12 motstandsnivåer. Den er utstyrt med et display der du lett kan holde oversikt over tid, hastighet, distanse, kaloriforbrenning og puls, som blir lest gjennom de innebygde håndsensorene. Det finnes ikke noen førinstallerte program å følge. Maksimal bruksvekt ligger på 130kg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Abilica Corestep 360

Bra trampemaskin fra Abilica

Dette er en billig trappemaskin uten håndtak. Fordelen med det er at den tar lite plass og at den er snill mot pengboka. Med Abilica CoreStep 360 kan du trene kondisjon og styrke i rumpe, lår og ben på en effektiv måte. Maskinen er utstyrt med en data som viser tid, antall steg og kaloriforbrenning. Maksimal bruksvekt er 100kg. Motstanden er hydraulisk.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Treningsråd og tips

Med en trappemaskin er det veldig enkelt å komme i gang med treningen sin. Å gå i en trapp har du jo gjort før, så bevegelsene er velkjente. Det du trenger å gjøre er å tråkke ned én fot om gangen. Maskinen vil presse opp foten din igjen.

Ved å variere hvor du legger tyngden i foten kan du også variere hvilke muskelgrupper som får mest trening. Legger du tyngden i steget på tærne tar det mer på framsiden av lår og mindre på rumpa. Legger du tyngden i steget på hælen tar det mer på rumpa og mindre på framsiden av lår.

Du velger selv om du vil gjennomføre en litt roligere økt og fortsatt brenne kalorier, eller om du vil gjennomføre en høyintensiv økt med for eksempel intervaller. Pass på å få opp pulsen nok så du får en god kondisjonstrening.

Ved intervaller kan du tenke på å holde en ratio på 2:1. Det innebærer for eksempel at du kjører 30 sekunder intensivt arbeid, og så 15 sekunder roligere. Repetisjonene skal vare imellom 10 til 20 minutter. Alternativt snur du på ratioen og gjennomfører for eksempel 30 sekunder intensivt og 60 sekunder rolig. Det kan være lurt om du har en dårligere grunnkondisjon til å starte med.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022