Vil du holde oppe formen og er ute etter et redskap som gir deg forutsetninger til å trene både kondisjon og styrke? Stepp er en aktivitet som passer de aller fleste. Dette er en guide for deg som har tenkt på å kjøpe en stepkasse til hjemmetreningen.
Artiklene våre inneholder annonser
Hva er en stepkasse?
Det er et treningsredskap som ligner på en avlang og lav pall. Du bruker den til å tråkke opp og ned på for å trene kondisjonen. Du kan også bruke den til å utføre styrkeøvelser.
Først og fremst trener du lår, hofter og rumpe. Du kan også bruke kassen til å gjøre armhevinger, dips eller kjerne-øvelser som planken eller “fjellklatreren”. Det er bare fantasien som setter grenser.
Fordeler
En steppkasse gir deg enkel og billig hjemmetrening som i tillegg tar liten plass. Du kan enkelt trene bein og rumpe, armer, kjernen og kondisjon ved hjelp av kassen. Den gir deg også balansetrening.
Et tips er å bruke den som en slags enklere trappemaskin, helst samtidig som du løfter vekter. En annen mulighet er å bruke den når du gjør situps, pushups eller noen annen form for kroppsvektsøvelser. Om du liker å trene med vekter kan du bruke den som en enkel treningsbenk.
Fordelen sammenlignet med en vanlig pall er at kassen er laget for å gi deg et stabilt underlag. Den verken sklir eller velter når du bruker den. Dessuten er høyden som regel justerbar, som betyr at du kan variere hvor tungt du vil trene.
Kjøpeguide stepkasse
Prisen på en stepkasse ligger et sted mellom 500-2000 kroner. Er du skikkelig blakk finnes det enda billigere alternativer også. Men det er ikke noe vi anbefaler siden alt for billige kasser ofte har dårligere kvalitet og ikke kan justeres på høyden.
Nedenfor har vi listet opp de stepkassene på markedet som vi synes er av god kvalitet, er prisverdige og har fått gode anmeldelser av kjøpere.
Toppliste beste stepkasse
Under finner du de steppkassene vi mener er best i test.
#1 Reebok Stepkasse
Dette er markedets beste stepkasse ifølge oss. Det er en klassisk modell som kan justeres i tre forskjellige høyder: 15, 20 og 26cm. Maksvekten for brukere er på 180kg. Siden denne kassen er av så god kvalitet og er så funksjonell pleier den å bli kjøpt inn til profesjonelle treningssenter. Prisen er litt høyere, men du får det du betaler for – en skikkelig holdbar og prisverdig stepkasse.
Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!
Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!
#2 Abilica StepUp Pro
En veldig god stepkasse fra Abilica som er justerbar i to ulike høyder: 13 og 18cm. Maksvekten for brukere er på 150kg. Denne steppkassen er laget av myk plast, som demper steget og dermed er skånsom mot knærne dine.
Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!
Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!
#3 Gymstick – Aerobic Stepper
En budsjettmodell fra Gymstick som er justerbar i tre forskjellige høyder: 12, 17 og 22cm. Til tross for den relativt lave prisen er denne kassen av god kvalitet. Vær obs på at maksvekten for brukere er på 100kg. Veier du mer enn det må du kjøpe en mer stabil stepkasse.
Klikk her for å lese mer og kjøpe på Gymgrossisten!
#4 inSPORTline – Aerobic step
En billigere steppkasse enn mange av konkurrentene. Høyden er justerbar i tre forskjellige høyder: 16, 21 og 26cm. Denne kassen har en større maksvekt på 200kg, som tyder på god stabilitet.
Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!
Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!
Treningstips
Ved hjelp av stepkassen kan du raskt bygge opp både styrke og kondisjon. Stepkasser brukes ofte i gruppe/sirkeltrening, men er et minst like selvsagt valg i hjemmetreningen siden den er så lett å ta fram og rydde vekk igjen.
Ta på deg et par joggesko med god støtte for fot og ankel og still inn kassen i en komfortabel høyde. Begynn med å varme opp kroppen ved å gå opp og ned på kassen i et behagelig tempo. Jobb koordinert med armene, på den måten styrker du armene og får opp pulsen litt fortere.
Tips til gode øvelser
Her kommer en liste med noen øvelser du kan fortsette med etter oppvarmingen:
- “Reka” er en skikkelig god øvelse for mage og kjerne. Sitt på kassen og dra knærne opp mot brystet så du balanserer på rumpa. Hold hendene dine på undersiden av lårene, rett bak knærne. Fortsett å hold balansen. Slipp så hendene og strekk kroppen sakte ut for å komme tilbake til startsposisjon. Jobb i ca 30 sekunder.
- “Dips” trener baksiden av armen, det vil si triceps. Sett deg på gulvet med rumpa mot langsiden av stepkassen. Ta et grep på kanten på hver side av kassen. Hold hælene i golvet. Løft så opp kroppen ved hjelp av armene – strekk opp og senk ned. Fortsett med øvelsen i ca 30 sekunder.
- “Kneløft” og “hælspark”. Gå opp og ned på kassen din, og bytt hvilken fot du tråkker med for hver gang. Hele foten skal lande på kassen. Koordiner dette med armene. Når du gjør “kneløft” legger du til høyde på bevegelsene dine. Det betyr at samtidig som du tråkker opp på kassen også løfter den foten som ikke brukes. Kneet som opp i 90° vinkel. Når du gjør hælspark legger du til et spark mot rumpa med den foten som ikke brukes til å tråkke på kassen.
Et godt tips er å se på øvelser på Youtube før du begynner å trene, eller å laste ned en treningsapp for å komme i gang. Lykke til med stepkasse-treningen!
Oppdatert 28-12-2022