Hem » Blogg » Beste Romaskin 2024 » Guide & Test

Beste Romaskin 2024 » Guide & Test

En romaskin er et veldig populært treningsredskap som gir deg mulighet til å utføre de samme bevegelsene som ved roing. Dermed kan du gi ryggmusklene en real omgang samtidig som du trener ben, skuldre, og til en viss del biceps og underarmer. Ved hjelp av romaskinen får du dessuten god utholdenhet- og kondisjonstrening.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner beste Romaskin

Best i Test – Titan Life Trainer R10

Kjøpeguide til en romaskin

Hva skal du da tenke på når du går ut for å lete etter den beste romaskinen? Du burde starte med å stille deg selv de åpenbare spørsmålene, som:

 • Hvor mye penger vil du bruke på maskinen?
 • Hvor ofte vil den bli brukt?
 • Hvem skal bruke maskinen? Er det bare du, eller er dere flere med forskjellig høyde/vekt?

Nedenfor har vi listet opp de beste romaskinene i ifølge oss. Vi har gått ut ifra prestasjon, tekniske spesifikasjoner, omdømme og anmeldelser. Vi har også sett på prislappen for å avgjøre hvor prisverdig maskinen er.

Best i Test
Titan Life Trainer R10
9.7/10Our Score

Vi tror

Titan Life Trainer R10 er en profesjonell helsetreningsmaskin som har fått mye skryt fra brukere for sin allsidighet og høye kvalitet. Ifølge brukerne er R10 enkel å bruke og gir mulighet for å utføre et bredt spekter av ulike øvelser, inkludert styrketrening, kondisjonstrening og distribusjonstrening.

Fordeler:

 • Allsidig: R10 gir mulighet for å utføre et bredt spekter av ulike øvelser, inkludert styrketrening, kondisjonstrening og distribusjonstrening.
 • Høy kvalitet: Maskinen har høy kvalitet og er svært stabilt bygget, noe som gjør at den kan tåle hard bruk.
 • Enkel å bruke: Maskinen er enkel å bruke, med en intuitiv kontrollpanel og enkel justering av vekter og ulike innstillinger.

Ulemper:

 • Pris: R10 er en profesjonell helsetreningsmaskin og priset deretter. Det kan være en ulempe for noen brukere som leter etter en billigere løsning.
 • Størrelse: Maskinen er ganske stor og krever litt plass for å lagre. Det kan være en ulempe for de som har begrenset plass hjemme.

Spesifikasjoner:

 • Vekt: 245 kg
 • Maksbelastning: 400 kg
 • Mål: 210 x 120 x 200 cm
 • Antall vekter: 10 stk
 • Maksimal brukervekt: 150 kg
 • Pris: 2699 kr

Siden inneholder reklame

Abilica QuickRower
9.3/10Our Score

Vi tror

Abilica QuickRower er en romaskin som har fått mye positiv feedback fra brukere. Mange synes den er enkel å bruke og gir en god treningsopplevelse.

Fordeler:

 • Myk og stille rørebevegelse
 • Enkel å folde sammen for lagring
 • Mange forskjellige motstandsnivåer å velge mellom
 • God trening for hele kroppen, spesielt rygg, ben og armer
 • LCD-skjerm som viser tid, avstand, kaloriforbrenning og andre viktige treningsstatistikk


Ulemper:

Kan være litt dyr sammenlignet med andre romaskiner
Mange brukere har rapportert om problemer med lav kvalitet på setebeltene
Noen brukere har også klaget på at lange personer kan ha vanskeligheter med å få en behagelig sittestilling på maskinen

Spesifikasjoner:

 • Mål: 191 x 51 x 89 cm (lengde x bredde x høyde)
 • Vekt: 23 kg
 • Maksimal brukervekt: 120 kg
 • Motstandsnivåer: 8
 • Strømkilde: Batterier (4 x AA)
 • LCD-skjerm: viser tid, avstand, kaloriforbrenning, rofrekvens, watt og pulskraft
 • Materiale: stål, plast, gummi
 • Pris: 7299 kr

Konklusjon: Abilica QuickRower er en god romaskin som gir en effektiv trening for hele kroppen. Det er imidlertid noen ulemper som lav kvalitet på setebeltene og en høyere pris sammenlignet med andre maskiner på markedet.

Siden inneholder reklame

Concept 2 Modell D

Romaskin concept 2 best i test

Dette er ifølge oss, den beste romaskinen på markedet akkurat nå. Den er veldig prisverdig siden den prestasjonsmessig kan konkurrere med Concept 2’s dyrere modell – Modell E. Maks bruksvekt er på hele 227kg, og maskinens motstand er luft. Denne maskinen har vunnet best i test i mange blad og hjemmesider, noe vi mener sier en hel del.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Ta gjerne en titt på en annen virkelig god toppmodell: Abilica Premium TopRowerGymgrossisten, CDON eller Sportgymbutikken!

Master Fitness R610

En billig romaskin

Dette er det beste valget for deg som har et litt mer begrenset budsjett. Den er veldig prisverdig siden den bare koster en tredjedel av de mest populære premium-modellene, men fortsatt gjør jobben sin på en meget god måte. Vi synes det er en god og holdbar maskin for hjemmebruk. Motstanden er magnetisk på 8 nivåer, og svinghjulsvekten er på 7kg. Den eneste ulempen vi har funnet så langt er den relativt lave bruksvekten på maksimalt 110kg. Men om du ikke veier mer enn det er det ikke noe å tenke på.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Master Fitness R6030

Master Fitness R6030

Bronsemedaljen går til Master Fitness R6030 som er en robust modell av kvalitet i mellom-prisklassen. Maks bruksvekt er på 135kg, og motstanden er luft/magnetisk med en svinghjulsvekt på 8kg. En ordentlig god og stabil romaskin.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Sportgymbutikken!

Casall R600 PRO

Casall R600 PRO

Romaskinen Casall R600 PRO er en prisverdig maskin av kvalitet. Siden den er så robust veier den også litt mer enn konkurrerende modeller, 53kg. Vi ser ikke på dette som noe problem siden den har transporthjul som gjør den lett å flytte på til tross for vekten. Maskinens maks bruksvekt er på 130kg, og motstanden er luft/magnetisk med en svinghjulsvekt på 5kg.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på CDON!

Derfor trenger du en romaskin

Romaskin med en jente

En av de smarteste investeringene du kan gjøre for hjemmetreningen er innkjøp av en romaskin, både fordi det er et så funksjonelt treningsredskap, og fordi du da har muligheten til å gjøre treningen hjemme og dermed sparer penger på avgifter på et treningssenter. Om du trener hjemme kan du gjøre dette samtidig som du ser på serier eller hører på musikk. I tillegg slipper du trengsel både på treningssenteret og i garderoben.

En romaskin er et relativt enkelt og billig treningsredskap med stor funksjonalitet. Du kan trene ben, rumpe, armer, skuldre og rygg i én og samme maskin. I tillegg får du en strålende kondisjonstrening med på kjøpet. Andre klassiske treningsredskaper som tredemølla og treningssykkelen er ikke like funksjonelle.

I dag har de aller fleste en relativt stillesittende livsstil, noe som leder til en utrent rygg med ryggsmerter. Derfor er det ekstra viktig å involvere ryggen i treningen. Du trenger rett og slett en sterk rygg til veldig mange bevegelser og løft i hverdagen. Med romaskinen aktiveres de fleste større og mindre ryggmusklene. Med en sterk rygg og sterke skuldermuskler for du i tillegg en betydelig bedre holdning.

Du kan bruke romaskinen din for en komplett kondisjon- og utholdenhetsøkt, men også for oppvarming før for eksempel en tyngre styrkeøkt. For å oppnå ordentlig gode resultater kan du fint kombinere treningen i romaskinen med styrketrening.

Om du vil gå ned i vekt er romaskinen virkelig effektiv siden den aktiverer mange store muskelgrupper. Når flere store muskelgrupper er engasjerte forbruker du mye energi. I tillegg er roing relativt intenst, som gjør at du vil forbrenne mange kalorier.

Treningstips

En romaskin er et ganske ukomplisert treningsredskap som det er lett å bruke. Det finnes likevel en del tekniske ting å tenke på for å minimere skaderisikoen.

 • Tenk på holdningen. Ryggen din skal være rett og fin fra starten av og gjennom hele økten. Dette forsikrer du ved å aktivere magemusklene som gir støtte til ryggraden.
 • Det er beina og rumpa som skal gjøre den største jobben i romaskinen, ikke armene. Når du starter bevegelsen gjør du det ved å sparke fra med beina. Når beina nesten er helt strake skal du dra etter armene hele veien inn mot navlen. Når beina er helt strake går du tilbake.
 • Hold kjettingen/lina stram under hele øvelsen. Prøv å kom inn i en god rytme. Begynner det å røske i kjettingen/lina kan du risikere skader på ledd, disker og muskler.

Fokus på styrke eller kondisjon?

Avhengig av hva du vil ha ut av treningen kan du legge den opp på litt forskjellige måter. Om du først og fremst er ute etter å gå ned i vekt bør du stille inn maskinen på en lett motstand og ro i et relativt rolig tempo. Fokuset i treningsøkten er utholdenhet, du må orke å jobbe hele vegen til mål. Lavintensiv trening i 1 time brenner flere kalorier enn høyintensiv trening i 10 minutter. Kjør en økt på mellom 30-60 minutter.

Om du er ute etter å forbedre kondisjonen burde du satse på litt tyngre motstand og et relativt høyt tempo. Du skal bli andpusten. Økten burde ligge på mellom 15-20 minutter for best resultat.

Vil du kjøre en styrkeøkt med romaskinen? Da må du stille inn på høy motstand og ro i et høyt tempo. Ikke glem å holde kjettingen/lina stram under hele økten. Om du ikke klarer det burde du senke motstanden litt. Sats på å ro i rundt 30-60 sekunder før du hviler og fortsetter med 2-4 sett til.

Lykke til med treningen!

Oppdatert 28-12-2022