Hem » Blogg » Beste Gurkemeie kapsler og tabletter 2024 » Guide & Test

Beste Gurkemeie kapsler og tabletter 2024 » Guide & Test

Gurkemeie er et av de absolutt mest populære stoffene innen helsekost i disse dager. Grunnen til det er at gurkemeie er et helt naturlig stoff med mange helsemessige fordeler. Gurkemeie som kosttilskudd kan blant annet å hjelpe mot leddplager, betennelser, alzheimer og kreft. Dessuten har Gurkemeie den fordelen at det vanligvis kan brukes helt uten bivirkninger. 

I denne anmeldelsen kommer vi til å gå igjennom grunnleggende fakta, hva forskning og studier sier, og i tillegg til å liste opp de beste gurkemeie-kapslene å kjøpe! Les videre for å se hvilke gurkemeie produkter som er best i test.

Artiklene våre inneholder annonser

Testvinner Beste Gurkemeie

Du kan lese mer om disse produktene og vår test nedenfor.

beste gurkemeie

Bakgrunn – Hva er gurkemeie?

Curcuma longa

Dette er en tropisk urt i familien med ingefærvekster, og det latinske navnet er Curcuma longa (også kjent under det engelske navnet curcumin). Den vokser først og fremst i India og sørøst-Asia.

Gurkemeie brukes som fargestoff i papir, lær og tre, men det er aller mest kjent som et krydder til matlaging. Da er det selve roten man bruker, og det er først og fremst i indisk matlaging og curry at vi finner den.

Gurkemeie er noen ganger blitt kalt ”fattigmannssafran”, det kommer av at gurkemeie kan brukes som et billigere alternativ til safran i lussekatter. Gurkemeie gir nemlig den samme ikoniske gulfargen på lussekattene, og derfor er det ikke uvanlig å finne en oppskrift hvor det brukes gurkemeie i stedet.

Selv om dette kanskje er det gurkemeie er mest kjent for her i Norge så er det et mye brukt krydder i enkelte andre kulturer. I denne artikkelen vil vi holde fokuset på gurkemeie som kosttilskudd, ikke som krydder til matlaging. Når det er sagt er det selvsagt en fantastisk ide å bruke lage mer mat som inneholder gurkemeie.

For å få fram gurkemeiepulver kokes røttene i flere timer, tørkes og males etter hvert. Lenger ned i artikkelen kan du lese mer om alle helsemessige fordeler, i tillegg til forskning og studier!

Hvilke gurkemeie -kapsler er de beste?

Gurkemeie kapsler

Hvilken gurkemeie som er best i test avhenger først og fremst på prisen siden det bare inneholder én ingrediens. Det skal teoretisk sett kunne være utblandet og uten noe annet muffins, men så lenge du kjøper fra store og etablerte kosttilskuddsprodusenter kan du føle deg trygg.

Det man kan trenge å ta stilling til ved et kjøp er om man vil ha ren gurkemeie i kapslene sine, eller om man vil ha andre stoff tilsatt også.

Det er vanlig å tilsette svartpepper-ekstrakt for å øke kroppens opptaksevne, og det tilsettes også noen ganger ingefær. Det finnes også tabletter hvor det i tillegg er tilsatt diverse andre virkestoffer og vitaminer for å få en mer helhetlig pakke hvor en enkelt tablett kan fylle flere behov.

Vår anbefaling ved første gangs bruk er å enten kjøpe det helt rent, eller bare med tilsatt svartpepper-ekstrakt. Det er for å enklere kunne finne ut av om man får noen positive effekter av det. Tar man det sammen med ingefær vet man ikke hvilket stoff det er som gir effekter, så da er det bedre å prøve ingefæren separat.

Når det er sagt er det også flere fordeler ved å velge et alternativ som inneholder flere andre nyttige ting som kroppen trenger.

Hvordan kom dere fram til resultatene?
Det finnes mange ulike gurkemeie produkter på markedet. Vi har sett gjennom mange produkter, og valgt ut kun de aller beste produktene når det gjelder faktorer som kvalitet, pris, samt unike kvaliteter som gjør at produktene skiller seg fra andre.

Best i test – Gurkemeie

Vi har gått igjennom alternativene og valgt ut de gurkemeie produktene vi synes er aller best. Dette inkluderer ikke bare gurkemeie-kapsler, men også gurkemeie tabletter og gurkemeie pulver. Noen av alternative er ren gurkemeie, mens andre har tilsatte stoffer som hjelper kroppen med å absorbere virkestoffene mer effektivt.

#1 SKIP Gurkemeie m svart pepper

(5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 151 ,-

skip gurkmeja

Gurkemeie 95% med Piperin (Sort Pepper) er et kosttilskudd designet for å utnytte de helsemessige fordelene av gurkemeie, forsterket med sort pepper for bedre absorpsjon. Dette produktet inneholder et høyt konsentrert gurkemeieekstrakt kombinert med piperin, et aktivt stoff i sort pepper, kjent for å øke opptaket av curcumin, den aktive komponenten i gurkemeie.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Apotekhjem.no!

#2 Great Earth Gurkemeie-kapsler

(4,5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 399 ,-

Great Earth kapsler

Gode kapsler fra Great Earth, men litt dyrere. Det som er litt spesielt med dette produktet er at gurkemeien er bundet til fosfolipider. Fosfolipider er bittesmå fettsyremolekyler som også naturlig forekommer i kroppens cellevegger.

Dette gjør at kurkumin ikke bare tas opp i tarmen, men også kan fraktes inn i cellene som er omsluttet av fosfolipider. Det at kroppen kan absorberer fosfolipidene sammen med kurkuminet gjør at virkestoffene blir tatt opp i kroppen på en mye mer effektiv måte.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#3 Gurkemeie-pulver

(4,5/5) ⭐⭐⭐⭐⭐ Anmeldelse » Pris kr 99 ,-

Gurkemeie pulver

Økologisk gurkemeie-pulver fra Superfruit. Det er ofte mye billigere å kjøpe det som pulver. Det svenske selskapet Superfruit spesialiserer seg på å produsere naturlige og økologiske produkter av høy kvalitet.

Dette er også tilfellet når det gjelder dette produktet som er helt uten unødvendige tilsetningsstoffer.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Bodystore!

#4 Healthwell Inflamin Premium

(4/5) ⭐⭐⭐⭐Anmeldelse » Pris kr 349 ,-

healthwell inflamin premium

Healthwell Inflamin® Premium er et kosttilskudd spesielt designet for et aktivt liv, og det inneholder en kraftig blanding av standardiserte urter og planter. Produktet inkluderer fullspektrumsekstrakt av nypon, som er naturlig rik på vitamin C, og brukes ofte i kosttilskudd for ledd. Det inneholder også en høy dose curcumin fra gurkemeje, forsterket med svartpepperekstrakt (piperin) for å optimere absorpsjonen. En annen nøkkelingrediens er Boswellia serrata, kjent for sitt innhold av boswellinsyre, som ofte er studert i forbindelse med leddproblemer.

Inflamin® Premium er et velkomponert urtekompleks som støtter et aktivt liv ved å kombinere blant annet boswellia, gurkemeje og nypon. Det er spesielt nyttig for de som ønsker å støtte ledd og bevegelighet uten å måtte ty til flere separate kosttilskudd. Med Inflamin® Premium får du alle de aktive komponentene i en kapsel.

En kundeanmeldelse av Maria, datert 18. august 2022, bekrefter produktets effektivitet: Etter å ha brukt Inflamin® Premium, har hun kunnet trene hver dag gjennom sommeren uten leddsmerter.

Klikk her for å lese mer og kjøpe på Svenskt kosttillskott

Hva er gurkemeie bra for?

Det som gjør at det blir sagt at gurkemeie har så mange helsemessige fordeler er først og fremst innholdet av antioksidanten kurkumin (curcumin på engelsk). Kurkumin er også kilden til den gule fargen. Men gurkemeien inneholder også mange andre nyttige stoff som jern, magnesium og mangan.

Kurkumin sies å ha antiinflammatoriske egenskaper i samme grad som legemidler. Det styrker immunforsvaret og kan forbedre fordøyelsen din. Det skal også kunne motvirke leddplager, hevelser og være bra for huden. Det har også vist seg å være effektivt rundt kreftbehandling og alzheimers. Med andre ord kan det å spise gurkemeie-kapsler være veldig nyttig og ha mange helsemessige fordeler!

Forskning og studier

Hva sier vitenskapen om alle disse påståtte helsemessige fordelen av gurkemeie? Jo, det finnes en god del forskning og studier, men de fleste er testet på dyr, så man skal ta dem med en klype salt.

En studie fra Linköping Universitet i 2011 [1] viste til positive effekter av kurkumin på bananfluer med alzheimerssymptomer. De fluene som fikk tilskudd av kurkumin hadde bedre mobilitet, og levde opptil 75% lenger enn de andre.

En annen studie fra 2005 [2] viste til gode resultater ved behandling av kreft. I studien brukte de nakenmus, og det viste seg at kurkumin reduserte veksten av flere ulike kreftceller og tumorer. Sitat fra studien:

Overall, our results indicate that curcumin, which is a pharmalogically safe compound, has a therapeutic potential in preventing breast cancer.

Det finnes mange flere studier for de som er interesserte. Vi venter likevel på flere studier gjort på mennesker som virkelig kan bekrefte og gi sterkere bevis for alle de helsemessige egenskapene.

Kanskje den beste løsningen rett og slett er å prøve det selv for å se om du personlig har nytte av det. Gurkemeie er et naturlig virkestoff som sjeldent har bivirkninger, så risikoen ved å teste det ut er liten.

Dosering – Hvor mye gurkemeie skal man ta?

Gurkemeie er et naturlig stoff, så man trenger ikke å bekymre seg for bivirkninger. Overdosering bør heller ikke være et problem, med man bør følge de anbefalingene som kommer på boksen når man kjøper det, spesielt dersom kosttilskuddet også inneholder andre virkestoffer.

Man bør også selvsagt være oppmerksom på er å ta tilstrekkelig for å faktisk få en effekt av det. Om du tar det som pulver er noen teskjeer eller en spiseskje per dag passe. Det er omtrent 10-15 gram. Om du i stedet har gurkemeie-kapsler eller tabletter avhenger det av hvor sterke de er, men det er bare å følge instruksjonene på boksen.

Hvis du er interessert i gurkemeie, kan du også være interessert i ashwagandha og kosttilskudd vid overgangsalderen.

Vanlige spørsmål (FAQ)

Er ingefær også helsebringende (samme familien som gurkemeie)?

Gurkemeie tilhører den samme familien som ingefær. Derfor er det mange som spør seg om ingefær også har noen helsebringende effekter. Faktisk hevdes ingefær å hjelpe mot blant annet kvalme, forkjølelse, influensa, giktsmerter og morgenkvalme. Så det er ikke bare gurkemeie som er verdt å se nærmere på.

Bør man prøve gurkemeie?

Noen velger å ikke prøve gurkemeie fordi de ikke er sikre på om det faktisk kommer til å fungere. Når det er sagt er det veldig få nedsider ved å prøve, selv om det skulle vise seg å ikke fungere. Gurkemeie har ikke bivirkninger på samme måte som mange andre legemidler siden det er en helt naturlig plante. Dersom du for eksempel har stive ledd, er det verdt et forsøk.

Har du testet gurkemeie? Kontakt oss gjerne med din anmeldelse og omtale! Vi elsker å høre om dine erfaringer og hva du mener er de beste gurkemeie produktene.

Kildeliste og studier

  1. Curcumin Promotes A-beta Fibrillation and Reduces Neurotoxicity in Transgenic DrosophilaIna Caesar, Maria Jonson, K. Peter R. Nilsson, Stefan Thor, Per Hammarström – https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0031424
  2. Curcumin suppresses the paclitaxel-induced nuclear factor-kappaB pathway in breast cancer cells and inhibits lung metastasis of human breast cancer in nude miceAggarwal BB1, Shishodia S, Takada Y, Banerjee S, Newman RA, Bueso-Ramos CE, Price JE. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16243823

Dette er et kosttilskudd, produktet erstatter ikke et variert og balansert kosthold. Den anbefalte daglige dosen bør ikke overskrides.

Oppdatert